16-08-09

De allerlaatste!

Woensdag, 12 augustus 2009 / Namen---Leuven

 

Gisterenavond, met Bernadette en Bert kennis gemaakt, bij het avondeten in de jeugdherberg van Namen. Een sympathiek koppel dat juist hun eerste fietsdag er had opzitten van hun tocht vanuit Sint-Pieters Rode naar Parijs.

 

Uiteraard ging het gesprek over onze beide tochten en het fietsmateriaal.

Na het avondeten, buiten op het terras, het keuvelen verdergezet bij een lekker biertje. Ter info van de 'Vrienden van het Bier': het was een van de 3 varianten van de 'Forestinne', gebrouwen door de brouwerij Caracol, volgens een recept van de kok van de jeugdherberg in Namen.

 

Vanmorgen nog samen met de Bernadette en Bert aan de ontbijttafel gezeten, voor we samen onze tocht verderzetten, maar dan elk in de tegenovergestelde richting.

 

Omdat ik maar om 18 uur in Leuven moest zijn werd het dus een zeer rustige dag. Op een dalend vals plat van vele kilometers lang, kon mij gewoon laten voortrollen zonder te moeten trappen, terwijl mijn snelheid schommelde tussen 7 en 16 km per uur.

 

Op een bepaald moment kwam er een fietser naast me rijden. Hij wou wat meer te weten komen over mijn fiets en ander materieel, omdat hij er ook van droomde om een fietsreis te ondernemen. Na een tiental minuten reed hij verder. Een uurtje later kwam hij terug uit de tegenovergestelde richting en stopte om nog een en ander te vragen. We hebben daar uiteindelijk zowat een uur staan praten, voor we mekaar het beste toewensten en verderreden.

 

Omdat ik anders tevroeg in Leuven zou aankomen, heb ik nog eerst een vluchtig fietsbezoek gebracht aan de Abdij van het Park.

 

Op de markt stonden mijn familie en enkele vrienden mij op te wachten. Het was een hartelijk en blij weerzien. Ook Koen en zijn vrouw, van Fietsen Koen in Kessel-lo, zijn mij komen verwelkomen, wat ik zeer sympathiek vond en erg geapprecieerd heb.

 

 

14:22 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.