27-05-09

Hier ben ik weer!!!

Zaterdag,23 mei 2009

Toen ik gisterenavond bij Jean-denis en Monique aankwam, dachten ze dat ik de eerste Belg was die aankwam van de delegatie die ze vandaag (zaterdag) verwachtten. Senones is namelijk verbroederd met Marchin (bij Huy) en dit WE zijn het dus gezamelijke feesten. Enfin, dit zorgde er waarschijnlijk mee voor dat ik in de gastenkamer heb kunnen slapen, na een heerlijke douche en een Frans avondmaal: eerst een aperitief (bier met picon: wat eigenaardig maar het went snel), dan pasta carbonara 9ze zijn namelijk van Italiaanse afkomst) met tomatensalade, overgoten met rosé. Om te eindigen met kaas, natuurlijk. Deze mensen wisten niet wat gedaan om het naar mijn zin te maken. Het werd op den duur eigenlijk genant.

Toch goed geslapen en na bij het ontbijt nogmaals verwent geweest te zijn kon ik al vroeg op de fiets, want ik had dus niet veel bij mekaar te rapen. Het is een warme dag geworden zonder speciale belevenissen. Vannacht wordt het opnieuw matje in tent slapen op het landgoed van een boer, die zich afvraagt wat ik ga doen mocht het beginnen regenen. Ik verzekerde hem dat dat normaal geen probleem is, maar hij leek niet overtuigd. Die mens heeft blijkbaar ook alleen maar tijd om zich met zijn land en dieren bezig te houden en kamperen is niet direct zijn ding, maar daarom was hij niet minder vriendelijk.

Omdat er zo weinig nieuws is van het Franse front, even een tussenstand van zaken voor de sponsors: sinds mijn vertrek reed ik 703 km en heb ik 5 côtes en 9 cols (waarvan 4 BIG`s) beklommen.

Tussen haakjes, de inschrijvingen om mee te sponsoren zijn nog niet afgesloten. Mocht je je geroepen voelen om mee de aankoop van bedden te financieren, schrijf gerust in. Alle beetjes helpen. Nu ga ik mij wassen en mijn pasta koken en daarna uilen vangen tot morgenvroeg.

 

Zondag, 24 mei 2009.

Vanochtend was ik 3 kwartier vlugger klaar met inpakken dan gewoonlijk, omdat de zeilen minder nat waren van de dauw en condensatie, dan anders. Dat was meegenomen, want ik wou vandaag wat meer km`s malen dan de vorige dagen. Het parcours zag er niet te zwaar uit en ik wou zeker voor blijven op het traagste schema, want de komende dagen komen de eerste bijkomende lussen eraan, om BIG`s aan mijn palmares en de sponsoring toe te voegen. Nu zit ik voorlopig wel ongeveer 3 dagen vooruit op dat traagste schema, maar door die lussen verdwijnt die voorsprong zeer snel. Dus, goed op tijd vertrokken, maar mij toch gehouden aan mijn voornemen om op reserve te blijven rijden. Maar goed ook, want het was zeer warm. De 5 côtes die ik vandaag moest beklimmen waren gelukkig trainingsheuveltjes met een naam. Zo kwam ik er al veel tegen de voorbije dagen, maar die hadden dan geen naam. Vandaag, dus geen col die meetelt voor de sponsoring, maar wel 109 km. Dit is uiteindelijk niet echt veel meer dan de voorbije dagen, maar enkele km verder verwacht ik wel een deftige helling en die had er misschien teveel aan geweest. Voorzichtigheidshalve laat ik die klus maar voor morgen met nog een aantal km vooraf om op te warmen.

Ik schrijf dit stukje bij het binnenkomen van Villecomte, naast mijn tentje, gewoon langs de straat. Dit is namelijk een eenrichtingsweg, die het bos in gaat en hier komt dus zeer weing volk langs. Het is nu 20u15 en ik ga opnieuw op jacht vertrekken om uilen te vangen. Vorige nacht heb ik er een paar zakken mee kunnen vullen. Hopelijk is de vangst vannacht even goed.

Tot schrijfs.

 

Maandag, 25 mei 2009

Vandaag was het net of ik kwam aan in het echte Frankrijk. Ik reed namelijk de Bourgognestreek binnen. Wijngaarden overal en zover je maar kon zien. Overal borden met Château van dit, Premier cru van dat, Vente a la cave, Nuits St-George, Pernand-Vergelesses, .....  Gisteren was ik door Champlitte gereden en had daar eigenlijk al de eerste wijngaarden gezien, maar die waren niet groter dan enkele aren (had ook het Hageland kunnen zijn). Echt niet te vergelijken met wat ik nu zag. Hier werd ik overdonderd door de wijncultuur. Na een 2 à 3 uur rijden hielt dit verhaal plots weer op. Opnieuw veel weiden en velden en geen wijngaard meer te bespeuren. Ik zal dus de beroemde wijnstreek al verlaten hebben. Jammer, want het was een welkome afwisseling. De vorige dagen had ik niet veel anders gezien dan velden en weiden, met af en toe eens een strookje bos.

Het werd opnieuw een warme dag. Hopelijk gaat dit niet aan mijn gestel vreten. De benen waren aanvankelijk goed, maar na 2 uur fietsen werd elk stuk valsplat precies een col, en rond 14u ging het terug vrij vlot. Dit fenoneem heb ik de laatste dagen al meer meegemaakt. Dus, maak ik me al minder zorgen als het eens wat moeilijker lijkt te gaan.

Na 96km kwam ik aan de afslag van de eerste bijkomende lus. 36 km waren nodig om heen en terug te rijden en de Mont de Sene te beklimmen. Ik begon al aan de km`s heen en na 8 km vond ik in Chagny een camping municipal, waar ik voor 5 euro een nachtje kon staan. Na zo een warme dag fietsen, heb je wel meer over voor een goede douche. Dus, niet getwijfeld. Het was pas 16u30 en mijn tentje stond snel recht. Toch niet veel om handen en aangekomen met nog vrij goede benen, dus maar de fiets opgesprongen en de Mont de Sene gaan beklimmen. Voordeel was natuurlijk dat ik dit zonder bepakking kon doen, wat een heel pak scheelt (in mijn geval zelfs 5 pakken). Toch slechts na een serieuse inspanning boven geraakt, want de laatste km`s waren vrij steil en uiteindelijk had ik er toch al een redelijke dag opzitten  met bagage.

Morgen is het de laatste dag van een reeks van 5 en kan ik dus uitkijken naar de volgende rustdag. We zien wel waar mijn fiets en mijn benen mij dan zullen afzetten.

 

Dinsdag,26 mei 2009

Toen ik vanmorgen wakker werd regende het. Even dacht ik eraan om dan maar op de camping in Chagny mijn rustdag een dagje vroeger te nemen. De benen voelden niet al te sterk en het opbreken in de regen was ook al geen aanlokkelijk idee. Toen ik echter de tent openritste, zag ik dat het vermoedelijk maar een bui was en begon alvast alles in te pakken voor zover dat kon. Alles toch relatief droog in de zakken kunnen stoppen en om 9u de baan op. Heel de tijd dreigde de regen, maar op enkele druppels na de hele dag geen neerdalend vocht gevoeld.

Na 38km, het was toen al op de middag, kwam ik aan een wegblokkade, bemand door een echte Franse soldaat. De weg liep door een militair domein waar juist schietoefeningen bezig waren. Het zou nog een uurtje duren, zei de vrij norse, maar zich nog juist correct gedragende soldaat. Omrijden zou nogal wat bijkomende km betekent hebben, zodat ik maar een uitgebreide middagpauze nam en al een stukje van mijn dagboek heb geschreven.

 

Woensdag, 27 mei 2009

Ik neem opnieuw de draad op in de camping municipale van Cluny. Een aardig, klein, middeleeuws stadje, met een mooie gerenoveerde oude kern.

Na dus iets meer dan een uur gegeten, dagboek geschreven en geluierd te hebben, had `Gavroche` zijn barikade opgeheven en kon ik verder. Omdat ik met dikke benen was opgestaan, maar toch in Cluny wou geraken (dagafstand 93km), had ik, tot dan, steeds kleine versnellingen gedraaid, wetende dat de 3 te beklimmen hellingen van de dag pas in de laatste 20 km lagen. Samen met het half uur bijkomende rust door de barikade, was ik nog niet ver gevorderd. Ik maalde echter rustig verder en uiteindelijk vormden de hellingen geen echt probleem. Ik kwam na geen al te zware dag, rond 17uur aan in Cluny. Hier breng ik dus mijn rustdag door en type nu mijn dagboek naast de wasmachine waar mijn kleren ondertussen een reinigingsbeurt krijgen. Straks, nog de ketting van mijn fiets onderhanden nemen, want die moet wat gesmeerd en aangespannen worden. Daarna, het stadje gaan bezoeken, boodschappen doen, proberen op internet te geraken en een gezellig restaurantje zoeken.

De rest van de dag wordt het rusten, luieren en op mijn lamme zijde liggen.

Enfin, Mesdames, Messieurs, ik klaag niet.

17:52 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: cluny |  Facebook |

Commentaren

verjaardag .... langs deze "snel"weg
van harte proficiat met je verjaardag ...
hopelijk is de rustdag verder goed verlopen
om vandaag er "volle bak" tegenaan te gaan ...
groetjes
fransien en luk en "stagedoende heleen in leuven"

Gepost door: luk hollebecq | 28-05-09

De commentaren zijn gesloten.