01-04-09

250!

De weersvoorspellingen voor vorige zondag beloofden een vrij mooie dag met af en toe een bui. Dus, ging ik op pad om in de streek van de vallei van de Aisne (ten Oosten van Durbuy) wat klimtraining te gaan doen.

 De col du Rideux, die langs 5 verschillende wegen kan beklommen worden, is zeer geschikt als voorbereiding voor mijn 100 cols tocht. Alle 5, rustige wegen in een bosrijke omgeving, met op de hoogte schitterende vergezichten. Naast deze 5 beklimmingen werden nog 4 andere hellingen aangedaan, die qua omgeving niet moesten onderdoen voor de Col du Rideux.

Col du Rideux

Alleen……….. het weer had wat vertraging ten opzichte van de weersvoorspellingen, zodat ik haast de hele tocht in de regen en de kou heb gereden en maar weinig van de mooie panorama’s te zien heb gekregen. Ik kijk dus uit naar wat drogere en warmere dagen.

 Als oefening was het wel OK. Ongeveer, 64km in totaal, met zowat 22 stijgende kilometers en een totaal hoogteverschil van meer dan 1.500m. In cijfers, een tocht vergelijkbaar met de beklimming van de Mont Ventoux, maar dan in etappes.

 Na deze uitstap zit een vierde van de Cotacolhellingen erop. Voor de BIG’s is de af te leggen weg naar de 1.000 nog iets langer, maar we staan ondertussen, zij het onverwacht, toch al zowat 8 weken op de eerste plaats van de “Claims 2009”. De echte Biggers lijken moeilijk uit hun winterslaap te geraken.

 

Cotacol: 250             Big’s: 34

21:05 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.