23-03-09

IDWORX – ROHLOFF - Wat is het geworden?

DIT!!!

 

Easy TiRohler

 

De “Easy TiRohler".

 Dit het topmodel van de IDWORX trekkingfietsen.

 Voor velen de beste trekkingfiets op de markt.

 Het is de Easy Rohler, maar met een titanium frame. Zeg maar, het beste nog verbeterd.

 Dit volbloed IDWORX raspaardje krijg “IK” Lachen, in bruikleen Huilen, om mijn 100 cols tocht mee te rijden. Dit wordt genieten vanaf de eerste meter.

 Ik heb al eens effe mogen proeven van hoe het beestje zich gedraagt.

Wel. Ondanks dat het concept overeenstemt met dat van de Easy Rohler, is er een wezenlijk verschil. Het frame is uiteraard een stuk stijver en dat voel je. Ook het absorberen van trillingen door het titanium lijkt eveneens een verschil te geven, al blijft dit vrij subtiel en daardoor nogal subjectief voor interpretatie, maar toch.

Al was het maar een ritje van enkele minuten (en in de gietende regen), ik ben voor 99% overtuigd van de duidelijke meerwaarde die het titanium frame aan de ETiR geeft. De 100 cols tocht zal mij meer dan voldoende de kans geven, om het zogezegde “subjectieve” in de beoordeling te kunnen relativeren en “objectiveren”.

 Naast dit tijdelijke geschenk van IDWORX, doen ROHLOFF en FIETSEN KOEN, ook hun duit in het zakje.

Alsof het raspaardje op zich nog niet voldoende was, wordt het bovendien uitgerust met de “Rohloffnaaf nr 099.999”, die voor de gelegenheid speciaal rood werd gekleurd. Ook de SON-naafdynamo krijgt uitzonderlijk een rood jasje aan.

 Met deze unieke fiets mag ik dus mijn avontuur ondernemen. Sorry, mocht ik wat jaloerse reacties opwekken, maar ik ben nu eenmaal een geluksvogel. Ik ben duidelijk met de (fiets)helm geboren.

 Ik mag natuurlijk ook niet vergeten te vermelden dat, naast het in bruikleen geven van de ETiR met unieke naaf en dynamo, er ook nog minstens 750 euro voor het goede doel zal gestort worden.

 Fietsen Koen, IDWORX EN ROHLOFF nu al bedankt!

 

PS Foto’s van de fiets met de naven volgen binnenkort.

18:39 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: idworx, rohloff, fietsen koen |  Facebook |

09-03-09

Langere afstand

Zaterdagmorgen om 7u00 vertrokken voor een lange tocht, maar voor de verandering op een vlak parcours.

 

De eerste 75 km langs kanalen en rivieren waren haast biljart-vlak: langs het kanaal Leuven-Mechelen, dan de Zenne en de Rupel en het kanaal Brussel-Willebroek tot aan de Verbrande Brug. Dan via Zaventem naar Kampenhout-Sas, om terug te keren naar Leuven via het eerstgenoemde kanaal.

 

Na 100km liep het parcours van Leuven naar Aarschot over golvend terrein, met af en toe korte maar nijdige hellingetjes. Vanaf Aarschot was er opnieuw zelfs geen vals plat meer te vinden: de Demer volgend tot de monding in de Dijle te Werchter en nog zowat 1 kilometer de Dijle. Dan richting zuiden, via Wakkerzeel, om in Tildonk opnieuw het kanaal Leuven-Mechelen tegen te komen.

 

Daar had ik de keuze, ofwel nog eens richting Mechelen, ofwel terug naar huis in Leuven. Ik voelde mij nog vrij goed, maar omdat er al 154km op te teller stonden, meende ik dat Leuven de meest aangewezen optie was. Het aantal kilometers teveel ineens opdrijven is om overbelastingsletsels vragen. Op nog slechts 10 weken voor mijn vertrek naar Frankrijk, kan ik die wel missen.

 

‘s Morgens was het nog flink koud, want het had ’s nachts gevroren. Er stond ook wat wind, die af en toe wat weerwerk bood, maar niet voldoende om mij echt uit mijn rustige cadans te halen. Naar de middag toe steeg de temperatuur en gaf de zon zelfs voldoende warmte om rustig op een bankje van mijn picknick te kunnen genieten. Rond 16u00 en na 165km zat het er op.

 

Nu, maandag, lijkt het dat ik die afstand vrij goed heb verteerd en de uithoudingsconditie de goede richting uitgaat.

Wordt vervolgd.

17:29 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-09

La Roche en Ardenne

Ik heb me voorgenomen om tot mijn vertrek elk weekend minstens 1 dag een tocht van 80 tot 160km te rijden, om toch met een minimum aan conditie aan mijn 100 cols tocht te kunnen beginnen.

Omdat dit weekend volledig werd ingenomen door de Familiebrunch in Kortenberg tvv Kids For Uganda, had ik dus vrijdag een dagje vrij genomen om in de buurt van La Roche te gaan oefenen op hellingen daar in de buurt.

Spijtig genoeg hadden de weervoorspellers het bij het rechte eind en was het de hele dag vrij fris (tot koud) en liet de zon zich helemaal niet zien.

Toch met goede moed van in La Roche vertrokken richting Côte de Bérisménil en Côte du Barrage de Nisramont. Met gemiddelde stijgingspercentages van respectievelijk 6,35 en 4,63%, en nooit boven de 9% waren beide hellingen goede opwarmertjes.

Daarna stond de Pied Monti op het programma. Een BIG die respect afdwingt. Een maximale stijgingsgraad van 21% en een strook van 700m aan gemiddeld meer dan 14% (waarin 300m aan 17%) kom je niet zo vaak tegen in België.

Het was dus hijgen en zweten ondanks het frisse weer, maar het panorama op de top was al die moeite waard.

Pied Monti2
 

De afdaling van de steile stukken was een vrij hachelijke onderneming, vooral omdat de baan nat was en er bovendien nog heel wat gruis en modder lag. Gelukkig zonder valpartij beneden geraakt.

 Vandaar richting zuidelijke kant van de Col de Haussire. Nog een BIG, die je niet met de vingers in de neus beklimt. Voor de liefhebbers: slechts 13% maximaal, maar 3.900m aan gemiddeld 7%, waarvan een strook van 1.300m die niet onder de 10% zakt.

 Col de Haussire

Van op de top was het een lange afdaling richting La Roche. Van daar begint namelijk de westelijke beklimming naar de Baraque Fraiture. Ook dit is een BIG. De beklimming is speciaal vooral omdat het zowat over 15km omhoog gaat. Eigenlijk zijn slechts de eerste 7,7km een echte klim. Daarna is het meer vals plat. De laatste kilometers voor de top lag er nog vrij veel sneeuw, wat er mij aan herinnerde dat, door het transpireren tijdens de beklimming, er een koude en bovendien lange afdaling zou volgen.

 Baraque Fraitue

Toen ik verkleumt en zo goed als versteven terug in het centrum van La Roche aankwam en vaststelde dat ik toch al 85km op de teller had, vond ik het welletjes en heb maar snel in de auto droge kleren aangetrokken voor ik naar huis ben teruggereden.

 Ik zie er wel naar uit om de 2 andere flanken van de Col de Haussire te beklimmen, maar dan bij warmer weer. Die helling ligt namelijk bijna volledig in de bossen en komt in mijn top 10 van de mooiste hellingen in België te staan.

 Tot mijn grote verbazing sta ik nog altijd op de eerste plaats in het klassement van de Claims 2009 van de Challenge BIG en heb zelfs mijn voorsprong op de 2de vergroot. Waarschijnlijk is het seizoen voor de echte challengers nog niet op gang gekomen en ben ik een vroege vluchter, die toch onherroepelijk door het peloton wordt ingehaald. Ondertussen geniet ik toch al 3 weken stilletjes van de mijzelf toegekende eer en roem.

 Tellers: Cotacol: 241 – BIG’s: 33

20:44 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |