23-03-09

IDWORX – ROHLOFF - Wat is het geworden?

DIT!!!

 

Easy TiRohler

 

De “Easy TiRohler".

 Dit het topmodel van de IDWORX trekkingfietsen.

 Voor velen de beste trekkingfiets op de markt.

 Het is de Easy Rohler, maar met een titanium frame. Zeg maar, het beste nog verbeterd.

 Dit volbloed IDWORX raspaardje krijg “IK” Lachen, in bruikleen Huilen, om mijn 100 cols tocht mee te rijden. Dit wordt genieten vanaf de eerste meter.

 Ik heb al eens effe mogen proeven van hoe het beestje zich gedraagt.

Wel. Ondanks dat het concept overeenstemt met dat van de Easy Rohler, is er een wezenlijk verschil. Het frame is uiteraard een stuk stijver en dat voel je. Ook het absorberen van trillingen door het titanium lijkt eveneens een verschil te geven, al blijft dit vrij subtiel en daardoor nogal subjectief voor interpretatie, maar toch.

Al was het maar een ritje van enkele minuten (en in de gietende regen), ik ben voor 99% overtuigd van de duidelijke meerwaarde die het titanium frame aan de ETiR geeft. De 100 cols tocht zal mij meer dan voldoende de kans geven, om het zogezegde “subjectieve” in de beoordeling te kunnen relativeren en “objectiveren”.

 Naast dit tijdelijke geschenk van IDWORX, doen ROHLOFF en FIETSEN KOEN, ook hun duit in het zakje.

Alsof het raspaardje op zich nog niet voldoende was, wordt het bovendien uitgerust met de “Rohloffnaaf nr 099.999”, die voor de gelegenheid speciaal rood werd gekleurd. Ook de SON-naafdynamo krijgt uitzonderlijk een rood jasje aan.

 Met deze unieke fiets mag ik dus mijn avontuur ondernemen. Sorry, mocht ik wat jaloerse reacties opwekken, maar ik ben nu eenmaal een geluksvogel. Ik ben duidelijk met de (fiets)helm geboren.

 Ik mag natuurlijk ook niet vergeten te vermelden dat, naast het in bruikleen geven van de ETiR met unieke naaf en dynamo, er ook nog minstens 750 euro voor het goede doel zal gestort worden.

 Fietsen Koen, IDWORX EN ROHLOFF nu al bedankt!

 

PS Foto’s van de fiets met de naven volgen binnenkort.

18:39 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: idworx, rohloff, fietsen koen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.