09-03-09

Langere afstand

Zaterdagmorgen om 7u00 vertrokken voor een lange tocht, maar voor de verandering op een vlak parcours.

 

De eerste 75 km langs kanalen en rivieren waren haast biljart-vlak: langs het kanaal Leuven-Mechelen, dan de Zenne en de Rupel en het kanaal Brussel-Willebroek tot aan de Verbrande Brug. Dan via Zaventem naar Kampenhout-Sas, om terug te keren naar Leuven via het eerstgenoemde kanaal.

 

Na 100km liep het parcours van Leuven naar Aarschot over golvend terrein, met af en toe korte maar nijdige hellingetjes. Vanaf Aarschot was er opnieuw zelfs geen vals plat meer te vinden: de Demer volgend tot de monding in de Dijle te Werchter en nog zowat 1 kilometer de Dijle. Dan richting zuiden, via Wakkerzeel, om in Tildonk opnieuw het kanaal Leuven-Mechelen tegen te komen.

 

Daar had ik de keuze, ofwel nog eens richting Mechelen, ofwel terug naar huis in Leuven. Ik voelde mij nog vrij goed, maar omdat er al 154km op te teller stonden, meende ik dat Leuven de meest aangewezen optie was. Het aantal kilometers teveel ineens opdrijven is om overbelastingsletsels vragen. Op nog slechts 10 weken voor mijn vertrek naar Frankrijk, kan ik die wel missen.

 

‘s Morgens was het nog flink koud, want het had ’s nachts gevroren. Er stond ook wat wind, die af en toe wat weerwerk bood, maar niet voldoende om mij echt uit mijn rustige cadans te halen. Naar de middag toe steeg de temperatuur en gaf de zon zelfs voldoende warmte om rustig op een bankje van mijn picknick te kunnen genieten. Rond 16u00 en na 165km zat het er op.

 

Nu, maandag, lijkt het dat ik die afstand vrij goed heb verteerd en de uithoudingsconditie de goede richting uitgaat.

Wordt vervolgd.

17:29 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.