26-02-09

Start van de sponsorzoektocht

Sinds vorige week zijn we van start gegaan met het uitwerken van de sponsoring van mijn 100 cols tocht.

Een eerste stap was het opstellen en het rondsturen van een persbericht. Hierop kwamen al snel 3 reacties van de schrijvende pers.

Een tweede stap, en al veel minder makkelijk, is het aanspreken van mogelijke sponsors. Als eerste contacteerde ik Koen, mijn fietsverkoper/hersteller in Kessel-lo.

 

Waarschijnlijk omdat hij Kids For Uganda en mij al een tijdje kent, vond hij de idee van een 100 cols sponsortocht wel sympathiek en contacteerde hij op zijn beurt de bazen van IDWORX, de fabrikant van de fiets waarmee ik de tocht ga doen. Ook ROHLOFF, de fabrikant van de onvolprezen versnellingsnaaf waarmee mijn fiets is uitgerust, werd aangesproken.

 

Beide leken eveneens gewonnen om mee te werken, maar vroegen wat bedenktijd om een voorstel uit te werken. Ondertussen, liggen er al een paar ideeën op tafel.

 

De nieuwsgierigen moet ik echter voorlopig op hun honger laten zitten, want omdat het allemaal nog niet 100% vaststaat, kan ik er nog niks meer over vertellen. Het ziet er echter goed, mooi en sterk uit, en zodra alles in kannen en kruiken is, breng ik jullie op de hoogte.

 

Momenteel, werken we ook aan de tekst voor de sponsoring door particulieren. Eens deze klaar is zal deze hier en op de website van Kids For Uganda worden gepubliceerd.

 

Tot gauw.

Easy TiRohloffer

22:29 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-09

BIG's in Noord-Frankrijk

De weerberichten hadden aangekondigd dat zaterdag de droogste dag van het weekend zou worden en dus rond 8u00 vertrokken vanuit Koksijde St-Idesbald om de Mont Noir en de Mont Cassel, 2 BIG-hellingen in Noord-Frankrijk, te gaan beklimmen.

Het was vrij fris en betrokken, maar inderdaad geen regen. Er stond ook relatief weinig wind, zodat het eigenlijk vrij goed fietsweer was voor de tijd van het jaar. Langs de kleine wegen richting Poperinge en West-Outer naar de Mont Noir, die pal op de grens ligt. In het dorpje Mont Noir was vrij veel volk op de been en veel fietsers hadden hetzelfde idee als ik. Het was er dus nogal druk voor een toeristische plek, waar buiten de heuvel, de horecazaken en de souvenirwinkels eigenlijk niets te beleven valt (tenzij ik slecht ben ingelicht.).

Mont Noir
Daarentegen, was het dorpje Cassel, gelegen op de Mont Cassel, vrij rustig en eigenlijk de moeite waard om er eens rond te wandelen. Op de top wordt je bovendien beloond voor de inspanning van de beklimming met prachtige vergezichten, al waren ze zaterdag wat beneveld.

Mont Cassel

Omdat mijn 100 cols tocht in Frankrijk er stilaan staat aan te komen, heb ik nog een ommetje naar Nieuwpoort ingelast om zo wat meer kilometers te trainen.

In de namiddag kwam zelfs de zon erdoor en ze hield me gezelschap tot het einde.

Tegen 16u30 en na 140km kon ik mijn tocht met een goed gevoel afronden.

 

Cotacol nog steeds 236 – BIG: 30

 

22:30 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: b i g |  Facebook |

09-02-09

NR 1

 

Gisteren eindelijk nog eens wat hellingen kunnen gaan beklimmen. De vorige weken waren vrij druk door het bussen van de fiscale attesten, die de vzw Kids For Uganda aan haar milde schenkers kan geven.

  Omdat ik per fiets ben gaan bussen, heb ik het nuttige aan het aangename kunnen koppelen. Enerzijds, het besparen op postzegels voor de organisatie, en anderzijds, vele kilometers trainen. Alleen de hellingen ontbraken.

 Die “schade” heb ik dus gisteren voor een goed deel ingehaald.

 Het parcours stond deze keer in het teken van de Challenge BIG. De 7 BIG hellingen, gelegen in het zuiden van Nederland (Cauberg, Keutenberg, Eyserbos, Oude Huls, Gulpenerberg, Vijlenerbos en het 3-landenpunt), werden aan mijn lijstje toegevoegd. Ik vertrok in Aubel in België en reed via een cotacolhelling in Neufchâteau naar het 3-landenpunt.

 

  3-landenpunt boven-2

 

Deze laatste helling is zowel een BIG- als een cotacolhelling. Van daaruit werden de 6 andere Nederlands Limburgse BIG-hellingen aangevallen. Die liggen namelijk allemaal vrij dicht bij elkaar. Het terugkeren naar mijn auto ging via de cotacol helling in Remersdaal in de Voerstreek, zodat ik uiteindelijk, na slechts 116km, 7 BIG’s en 3 cotacolhellingen aan mijn statistieken kon toevoegen.

 Wat mij van deze dag zal bijblijven is de bevestiging dat de infrastructuur voor fietsers in Nederland inderdaad stukken beter is dan in België. Eigenlijk niet te vergelijken. Bij werken worden er zelfs speciale omleidingen voor fietsers voorzien.

 


Keutenberg 

 Daarnaast zal de Keutenberg lang in mijn geheugen blijven hangen, als de zwaarste en mooiste helling van (heel of Zuid?) Nederland. Ik vermoed zelfs dat “Keutenberg” wel eens een afgeleide zou kunnen zijn van “Kuitenbijter” Knipogen. Het was wel effe schrikken toen deze helling duidelijk steiler bleek te zijn dan de maximale 17% aangegeven op de website van de Challenge BIG. Achteraf bleek het inderdaad 22% te moeten zijn.

Al bij al een zware dag, waarschijnlijk door te weinig eten en drinken, in combinatie met de kou, de kilometers en de hellingen.

Door deze 7 BIG’s kwam ik helemaal bovenaan te staan in het klassement “Claims 2009" op de website van de Challenge BIG. Nu zijn de verschillende klassementen van de Challenge BIG geen doel of uitdaging voor mij, maar ik moet toegeven dat nummer 1 staan (ook al is het maar 1 dag) in een internationaal klassement van een challenge, waarvoor inmiddels meer dan 1.800 fietsers zijn ingeschreven, je toch een goed gevoel geeft.

« Classement
Claims 2009
1HERNALSTEEN Jan7
2LUCAS Eric6
3BRESSERS Joris5
4SALA Roger4
5SPINA Luigi3
6MORALES GARCIA Angel3
7ALBERINI Enrico3
8ENGUITA Juan Pablo2
9SCHOOT Hugo2
10STAES Nico2
11MONTANI Matteo2
12TORELLI Cecilia1
13FLYNN John1
14BLÁZQUEZ TORRANO Jon1
15HILSON Daniel1
16GALLECIER Jerome1
17BRIZZI Romano1
18KULLGREN Erik1
19HEDLUND Svenne1
20BENISTAND pascal1

© 1985 - 2009 Challenge BIG.eu
Cotacol: 236     BIG’s: 28

20:48 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |