30-12-08

Namen

Op 28/12/2008 en 29/12/2008 rond Namen gaan fietsen.

Thuis met de wagen vertrokken rond 8u30 en via de kleine wegen naar Namen gereden. Daar eerst ingecheckt in de jeugdherberg en daarna, goed ingeduffeld, richting Andenne vertrokken met de fiets. Het was weer een zonnige dag, maar iets minder koud dan de vorige rit.

IMAG0043

De Maas in de nabijheid van de jeugdherberg van Namen.

Eens goed bezweet door de klimmetjes waren de afdalingen toch niet echt een pretje. En gezweet heb ik, want er stonden 4 hellingen op het programma met een hoogste stijgingspercentage van 20 percent of meer, waarvan eentje van 30 en een van 27. Uiteindelijk heb ik 9 Cotacol-hellingen beklommen en iets meer dan 89km afgelegd. Al bij al een zware dag. 21u30 in bed vond ik dus ook niks te vroeg, want de benen voelden vrij zwaar aan.

 Mijn kamergenoten, bleken allemaal langslapers te zijn en ik wou ze ook niet te vroeg wekken, maar om 8u15 vond ik het toch welletjes en heb dan maar getracht om op kousevoeten mij aan te kleden om te gaan ontbijten.

Opnieuw een koude dag met wolkenloze hemel. Cotacolhellingen tussen Namen en Dinant opgezocht met als leidraad opnieuw de hellingen met hoge maximale stijgingsgraad. Ditmaal stonden er 10 hellingen op mijn lijstje waarvan 2 met 25%, 2 met 22% en eentje van 20. Ik was een beetje bevreesd om nog naweeën van de vorige dag te ondervinden, maar na een langzaam opgebouwde opwarming, bleek het vrij goed mee te vallen. Opnieuw waren de afdalingen verre van aangenaam, want wanneer door de buitentemperatuur van om en bij het vriespunt het natte (nochtans thermisch en met coolmax vezels) ondergoed door de snelheid snel afkoelt en door de wind tegen je borst gedrukt wordt, kan ik je verzekeren dat je telkens blij bent wanneer de voet van de helling in zicht komt. Gelukkig zijn de hellingen in België zelden langer dan 3km.

IMAG0046

Zicht op de vertrekplaats voor parapenten en deltavliegers (oude hobby) "Les 7 Meuses" van op de top van "Les Trys" in Godine.

Na 9 van de 10 geprogrammeerde hellingen hield ik het toch voor bekeken, want uiteindelijk hadden de inspanningen van de dag voordien toch hun sporen achtergelaten en was de lol er ook vanaf. Na ongeveer 83km was ik blij een warme douche te kunnen nemen.

Ondertussen zitten we dus aan 233 Cotacolhellingen en 21 BIG's.

Dit zal wel mijn laatste stukje zijn van 2008.

Ik wens jullie allemaal een avontuurlijk en zorgeloos 2009.

16:12 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2009 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.