30-12-08

Goe bezig

Op 23/12/2008 vanuit Leuven vertrokken en 7 Cotacolhellingen afgewerkt in Waals-Brabant. Geen al te zware hellingen, maar voor mijn mogelijkheden vrij veel kilometers (127km). Dit werd goed verteerd, zodat ik denk dat de conditie de goede richting uitgaat om in mei DE tocht te kunnen aanvatten.

Op woensdag 26122008 in Engis en Awirs (Maasvallei ten zuiden van Luik) gaan fietsen. Het was zeer zonnig weer maar berekoud, met een redelijk sterke wind, wat het koude gevoel nog verergerde. De planning was om 10 Cotacolhellingen te doen. Dat is gelukt, maar alleen omdat ze allemaal relatief dicht bij mekaar lagen, zodat er maar een goeie 44km moesten worden afgelegd.  

Al bij al viel het nog mee (kan ik achteraf zeggen), maar tijdens de afdalingen, heb ik wel meermaals gedacht: “Waar ben ik in godsnaam mee bezig”. Eens terug bij de wagen snel droge kleren aangetrokken en de autoverwarming op max gezet. Na een kwartiertje was het meeste leed al vergeten.

Er zal mij vooral bijblijven dat beneden in de vallei van de Maas het een echte industriestreek is, maar dat na enkele hectometers klimmen je al in volle natuurschoon komt dat echt de moeite waard is.

C: 215 B: 21

15:15 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.