20-08-08

Dag 4 en 5 en ....

Op dag 4 ging alles vrij vlot, zodat ik kon kennismaken met nog enkele Cotacolhellingen. Tijdens deze eerste 4 dagen heb ik in totaal 20 C-hellingen waarvan 1 BIG en 1 BIG in Frankrijk afgewerkt.

Alles bij mekaar staan de tellers dus op 164 Cotacols en 20 BIG's.

Ik vond op het einde van de dag in Javingue een kampplaats. Rond 9u45 kreeg ik echter een telefoontje dat mijn oudste zoon in het ziekenhuis was opgenomen. Ik besloot om 's anderendaags naar huis te rijden, maar kon de slaap niet vatten, zodat ik om 2u30 's nachts al begon in te pakken. Gelukkig was het volle maan bij heldere hemel, zodat ik haast zonder mijn zaklamp te moeten gebruiken, alles netjes kon opbergen. Dit nam wel iets meer tijd in beslag, zodat ik pas rond 4u15 in het zadel kon.

Er stond weinig wind en het was een aangename temperatuur om in de rijden. Tijdens de eerste uren was er uiteraard weing verkeer zodat ik goed opschoot. In de loop van de ochtend wakkerde de wind fel aan, maar gelukkig had ik vaak de wind in de rug. Ondanks het gewicht dat ik meevoerde en de 126 km die ik had moeten afleggen, was ik al rond 12u30 thuis. Ik had echter te weinig rustpauzes genomen, zodat ik zo goed als leeggereden was.

Met mijn zoon viel het uiteindelijk wel mee. Achteraf gezien was het eigenlijk niet nodig geweest om naar huis terug te keren, maar ja, dat was niet op voorhand in te schatten. Ik heb in principe tijd om opnieuw enkele dagen op pad te gaan voor ik opnieuw aan het werk moet, maar voel dat de rit van gisteren duidelijke sporen heeft achtergelaten in de benen. Ik neem nu wat rust en zal in de komende dagen waarschijnlijk nog wel met de fiets wat hellingen gaan opzoeken, maar dan zonder bagage.

Deze 5 dagen hebben mij toch al heel wat bijgeleerd. Zo ondervond ik dat het aanhoudend dobberen het materiaal enorm op de proef stelt en dat alleen het beste materiaal geschikt is voor dergelijke ondernemingen. Ook zijn voldoende rustpauzes zeer belangrijk om de opeenvolging van inspanningen aan te kunnen. Omdat op de hellingen het schermpje van mijn fietscomputer schuiner komt te staan, kon ik het af en toe niet meer aflezen. Dit werd opgelost mijn fietscomputer naar de horizontale buis van het frame te verplaatsen. Verder uiteraard ook het weten hoe het voelt om met een zwaar beladen fiets hellingen op te fietsen, maar ook nog een boel details aan materiaal, manier van de fiets te laden, ......

Al bij al heeft deze korte randonnée mij gesterkt in de overtuiging dat ik volgend jaar de 100 cols tocht moet proberen en dat ik kans maak deze met pak en zak met succes te volbrengen. Wel weet ik ook zeker dat ik nog een pak trainingskilometers moet afleggen om er echt klaar voor te zijn.

14:15 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.