20-05-08

Ronde van Vlaanderen - Oranje route

Vorige zondag de oranje lus van de Ronde van Vlaanderen Routes gaan fietsen. Voor zover ik weet heeft dat oranje voor een keer niets met Nederlanders te maken. Waarschijnlijk denken zij daar anders over en dat is hun goed recht, want eigenlijk maakte ik toch ook onmiddellijk de link met onze noorderburen?!.

Deze lus, vertrekkend vanuit Oudenaarde, had ik uitgebreid met een omwegje via St-Denijs-Boekel. Dit traject van zowat 89 km, bracht me langs de Taaienberg, de Koppenberg, de Kluisberg, de Steenbeekdries, de Paterberg, de Kruisberg, de Oude Kwaremont, de Eikenberg, de Molenberg en de Côte de Trieu – Knokteberg, plus de kasseistroken van de Mariaborrestraat en de Donderij. Een vrij zwaar parcours, maar als ik dit tot een goed einde zou brengen, zou ik mijn palmares uitbreiden met 8 cotacolhellingen, waarvan 4 B.I.G.’s.

Het was gelukkig droog, maar er stond vrij veel wind. Doordat het parcours zeer bochtig is, was de wind dan vriend, dan weer vijand. Ondanks dat je op zo een omloop altijd ongeveer evenveel wind mee als tegen krijgt, heb ik toch liever weinig en liefst geen wind. Uiteindelijk doe je langer over de stukken met wind op kop, dan over de snel afgelegde kilometers met wind in de rug. Op het einde heb je dan altijd het gevoel meer vermoeid te zijn dan op een windstille dag.

De hellingen zijn vrij lastig, vooral deze met kasseien, maar omdat ik ze alleen maar moet overwinnen en niet voor een snelle tijd hoef te gaan, haalde ik ze stuk voor stuk binnen, meestal wel gebruik makend van mijn kleinste versnelling. Omdat ik ondertussen, in het vooruitzicht van de 100 cols tocht met pak en zak, vooraan een 38-tandwiel heb laten steken, betekent die kleinste versnelling een verzet van amper 1,44m. Als je de hellingen hiermee rustig mag aanpakken zonder bagage, mogen ze al heel lastig zijn om ze niet op te geraken.

De tellers staan ondertussen dus op 100 voor de Cotacol en 8 voor de Challenge B.I.G.. Nog respectievelijk 900 en 992 te gaan. Ik zal nog heel veel stukjes kunnen schrijven voor we er een punt kunnen achter zetten. Hopelijk toch iets minder dan het aantal afleveringen van "Neighbours" (ter info: effe opgezocht, daar zitten ze ondertussen al aan 5.457-niet te geloven!).

13:15 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ronde van vlaanderen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.