16-05-08

2008 ....

In 2008 is het de bedoeling om zoveel mogelijk te fietsen, de hele uitrusting al aan te schaffen en een meerdaagse tocht te doen in België om het materiaal al eens uit te testen, te zien wat we op de 100 cols tocht in 2009 echt moeten meenemen en wat absoluut niet, zien hoe het aanvoelt om dag na dag uren op de fiets te zitten, ................. In het kort "ervaring opdoen".

Daarvoor heb ik in augustus een 10-daagse tocht gepland. Ik vertrek waarschijnlijk van thuis (Zaventem), via het Hageland en Haspengouw, naar de provincie Luik, om via een lus in de provincies Luxemburg en Namen, door Waals-Brabant terug te keren. De basis van de tocht wordt gevormd door verschillende RV-routes (Rando Vélo). Om het klimwerk te oefenen worden onderweg zoveel mogelijk hellingen uit de Cotacol meegenomen.

Het overwinnen van de 1.000 hellingen in België, die in dit naslagwerk van Daniel Gobert beschreven worden, is namelijk een doel dat ik mezelf heb gesteld. Neen, niet tijdens deze 10-daagse, maar waarschijnlijk tijdens de rest van mijn leven.

Een parallel lopende uitdaging is, sinds kort, de Challenge B.I.G. Hier is het doel het overfietsen van zoveel mogelijk hellingen eveneens uit een lijst van 1.000.  950 hiervan bevinden zich echter in meer dan 40 Europese landen. De overige 50 kies je zelf, maar ze moeten wel mooi per 10 verdeeld worden over Afrika, Azië, Noord-Amerika, Oceanië en Zuid-Amerika (http://www.challenge-big.eu/).

Als je dit leest, lijken je dit waarschijnlijk belachelijk moeilijk te halen doelstellingen. Die mening deel ik volledig. Het maakt dan ook niet zoveel uit hoe dicht ik de einddoelen zal kunnen benaderen, maar een mens als ik heeft nu eenmaal uitdagingen nodig. Ik denk dat de eerste vooral een excuus is om het hele jaar door dagtoeren in België te kunnen fietsen, de tweede een reden om minstens een deel van de lange weekends en het verlof actief door te brengen.

De tellers van deze 2 uitdagingen staan momenteel respectievelijk op 92 en 4. Wij hebben dus nog een heel pak meters te klimmen. Gelukkig maar, anders zouden het niet echt uitdagingen zijn. Als we deze 10-daagse tot een goed einde brengen, zou mijn palmares met minstens een 50-tal cotacolhellingen en 4 BIG's verrijkt worden.

Ik hou jullie op de hoogte!

14:37 Gepost door jan in Fietsen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: b i g, cotacol |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.